Car rental service Sibiu Fully inclusive Rates

Pay less. Drive more Pay Now Rates

Sibiu Rally Challenge

Sibiu Rally Challenge, festivalul dedicat sporturilor cu motor programat în perioada 20 – 23 august, se va desfăşura în premieră mondială pe Circuitul Transfăgărăşan. Acesta urmează să fie reamenajat conform indicaţiilor celebrului Hermann TilkeExtreme-Drift-Rally-Challenge-2015-459x150

Cel mai celebru drum din România va beneficia de o transformare totală pentru a oferi fanilor un spectacol unic. Arhitectul german Hermann Tilke, designerul celor mai noi circuite din Campionatul Mondial de Formula 1, dar şi a circuitului stradal din jurul Casei Poporului, se ocupă de acest proiect unic. S-au construit circuite peste tot, în mlaştină, în deşert, dar niciodată pe un munte. Tocmai de aceea s-a acceptat această provocare unică. Este o zonă fabuloasă care va atrage foarte mulţi pasionaţi de curse. Se asteapta ca  va deveni chiar mai popular decât celebrul Nurburgring , conform lui  Hermann Tilke.

Circuitul Transfăgărăşan va respecta toate normele de siguranţă impuse de FIA şi va putea găzdui orice tip de întrecere din lumea sporturilor cu motor.

raliul-sibiului-3 (1)

           Lucrările au demarat deja pe 1 aprilie şi principala provocare va fi acum deszăpezirea versantului pe care va fi construită porţiunea care uneşte punctele de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.  “Îi o decizie faină. Amu tre să ne punem pe treabă că-i musai să terminăm circuitul până în august. Da nu-i bai că avem vreme pentru toate, doar să se mai ducă zăpada asta de aici. Vom face totul molcom, aşa cum ne pricepem noi mai bine ”, a spus unul dintre angajaţii firmei de construcţii din Sibiu.

            Conform unor cabanieri din zonă, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac s-ar fi cazat în această perioadă un anume Bernie Ecclestone, iar surse oficiale au confirmat că a venit în zonă pentru a vedea dacă aici se va putea organiza şi un Grand Prix de Formula 1.

5046427824_8f545f14f5

Anul acesta este pentru prima oară când Raliul Sibiului se va desfăşura pe asfalt  iar organizatorii s-au am gândit să vina cu ceva nou. Astfel circuitul Transfăgărăşan va fi punctul de atracţie al festivalului dedicat sporturilor cu motor.Pregatiriile vor  fi finalizate   la timp iar  în august 2015 piloţii vor face un spectacol total la Raliul Sibiului. Unii vorbesc deja de Formula 1   conforn lui Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Circuitul va fi inclus şi ca probă specială în cadrul Raliului Sibiului, etapa a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri, şi va fi parcurs de patru ori. În plus aici vor avea loc şi demonstraţiile de drift, karting şi celelalte evenimente programate în cadrul festivalului. Informaţiile au fost dezvăluite în premieră in  1 aprilie, de către organizatori.

 Sursa  www.Promotor.ro

Publicat de Raliul Sibiului

 

Comments are closed.